Την Τρίτη 12 Μαρτίου οι μαθητές & μαθήτριες του Α1 και Β3 του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης επισκέφθηκαν την Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου (Ε.ΜΑ.Μ.) και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής μουσειακής αγωγής «Εξερευνούμε την αρχαία βόρεια Πιερία».
Τα παιδιά ανακάλυψαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου μας & τους συνέδεσαν με όσα διδάσκονται στα μαθήματα της Ιστορίας, των Αρχαίων Ελληνικών & των Εικαστικών.

Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης έδωσαν το παρόν τους η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ. Μαρία Κορύτσα και ο υποδιευθυντής κ. Αρ. Σκάρπας, ανοίγοντας δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες με την Ε.Μ.Α.Μ.

Συνοδοί τους ήταν οι καθηγήτριες Κυριακή  Παταρίδου, Θεοδώρα Μπόλη, Μελπομένη Πανταζη, Ουρανία Γρίβα & Γενοβέφα Καζακλάρη.

Τα παιδιά & οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους του Μουσείου που με πολύ μεράκι τους πρόσφεραν μια υπέροχη εμπειρία. Μικρό «αντίδωρο» τα χάρτινα αγγεία και οι σελιδοδείκτες με το έμβλημα της Μουσειακής Αποθήκης, τη Μέδουσα, που φιλοτέχνησαν οι μαθητές & οι μαθήτριες.

Εις το επανιδείν…